Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zoete bataat-dahl recept
Zoete bataat-dahl recept

Zoete bataat-dahl


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en
snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en rode peper
2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en
groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden mee. Schenk
de bouillon in de pan, breng afgedekt aan de kook en laat
25 minuten zachtjes koken.
Schil ondertussen de knolselderij en bataat en snijd beiden in
blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Ris de tijmblaadjes
van de takjes. Kook de knolselderij, tomaat, bataat en tijm de
laatste 15 minuten met de groene linzen mee.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de dahl grof met
een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met peper en
zout en voeg eventueel extra kokend water toe als je de soep
iets wilt verdunnen.
Verdeel de soep over de soepkommen!

Serveersuggesties

Serveren met naanbrood. Voor de veganistische versie geen bouillonblokjes gebruiken, maar alleen zout en peper of veganistische blokjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zoete bataat-dahl recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven