Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Warme soep voor koude dagen recept
Warme soep voor koude dagen recept

Warme soep voor koude dagen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de tomaten. Met een appelboor de kernen uitboren (niet verwijderen). Doe de tomaten in een roestvrijstalen pan en overgiet ze met 1 liter kokend water. Breng het water opnieuw aan de kook, zet het "vuur" uit en laat de tomaten nog 4 minuten op restwarmte staan. Giet de tomaten af en gooi het kookwater weg. Laat de tomaten "schrikken" in koud water en verwijder de kernen en de vellen. Gooi de kernen weg en bewaar de vellen. Hak de tomaten fijn en doe ze in de roestvrijstalen pan, samen met: 300 milliliter handwarm water, de groentebouillon, de ras-el-hanout, de kummel, de majoraan, de oregano en het paprikapoeder. Pureer alles met een staafmixer. Wrijf de tomatenvellen door een bolzeef tot de vellen "schoon" zijn. Gooi de vellen weg en doe het zeefsel bij het tomaten/kruidenmengsel. Doe de helft van het potje pastasaus bij het tomaten/kruidenmengsel. Maak de sjalot en de knoflook schoon en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het sjalot/knoflookhaksel glazig op laag "vuur". Als de sjalot lichtbruin is, doe er dan wat van het tomatenmengsel bij en warm nog even door. Doe het dan in de roestvrijstalen pan. Als ze te koop zijn, bak er dan nog 30 gram fijn gehakte cantharellen bij. (Schoonborstelen met een kwastje en het uiteinde van de steeltjes verwijderen). Snijd 2 Tivallworstjes in plakjes en doe ze in de soep. Verkruimel de vermicelli in de soep.
Breng de soep aan de kook en verwarm zachtjes nog een paar minuten tot de vermicelli gaar is.

Serveersuggesties

Lekker warm opdienen in een mooi bord of kom met naar keuze: Geroosterd brood, kaasstengels of een stuk pizza Margarita.(zelfgemaakt of bij voorkeur gekocht bij V&D). Serveer er een schaaltje groene pesto bij. Als je de soep te zuur vind, roer er dan op het bord een eetlepel verse room door. De soep is vrij dik maar je kunt naar behoefte verdunnen met water. Niet vegetariers kunnen natuurlijk de Tivallworstjes weglaten of vervangen door hun favoriete produkten!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit warme soep voor koude dagen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven