Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vegetarische mosterdsoep recept
Vegetarische mosterdsoep recept

Vegetarische mosterdsoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de groentebouillon van 1 liter water en diverse verse groenten. (bouillonblokje kan ook)
Smelt de boter (niet kleuren) en doe hierbij de bloem en roer dit tot een gladde roux. Laat deze 10 minuten garen op een zacht vuur.
Meng de bouillon in kleine hoeveelheden door de roux tot een gladde soep.
Snij de prei in dunne ringen en snipper de ui en voeg deze toe aan de soep.
Voeg de mosterd toe en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de kookroom toe.
Peper, zout en kummel toevoegen naar smaak.
Voor de binding kan eventueel nog wat aardappelzetmeel worden toegevoegd.

Serveersuggesties

Voor de niet-vegetariŽrs kan men nog 100 gr uitgebakken spekreepjes toevoegen of los serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vegetarische mosterdsoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven