Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vega-wintersoep met peterselieroom recept
Vega-wintersoep met peterselieroom recept

Vega-wintersoep met peterselieroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rasp de geschoonde gemberwortel. Plet, knijp en hak de teen knoflook. Verwijder de zaadlijst en het zaad van de peper, spoel uit en hak fijn. Schoon de ui op en snijd er ringen van. Vermeng de uiringen met de gember, de knoflook en de peper. Snijd de witte kool in reepjes van 1 bij 4 centimeter. Schrap de peen en maak er kleine plakjes van. Schil de aardappel en verdeel in blokjes.
Maak de instant groentebouillon (500 milliliter water + 10 gram groente bouillonpoeder). Hak de peterselie zeer fijn.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak het uimengsel in 3 minuten zacht glazig. Doe een scheutje bouillon in de wok, roer om en bak 2 minuten op restwarmte. Zet dan de warmtebron hoger, doe de koolreepjes in de wok en laat ze al omscheppend slinken ( 2 minuten). Giet 100 milliliter bouillon bij de wokinhoud en roerbak de peen en de aardappel gedurende 6 minuten. Voeg de rest van de bouillon en het karwijzaad en breng de wokinhoud aan de kook. Draai de warmtebron lager, voeg de kikkererwten toe en laat de soep zachtjes doorsudderen. Proef nu en dan of de kool bijna gaar is en als dat zo is, roer dan de provencaalse kruiden , de ras-el-hanout en een beetje gerookt sesamzaad door de soep.
Doe de zure room in een schaaltje en roer er de gehakte peterselie doorheen. Serveer het schaaltje peterselieroom apart bij de soep. Dien de soep op in twee borden en roer er, per bord, een eetlepel peterselieroom en een halve eetlepel strong tamari door. Geef er geroosterd volkoren of speltbrood bij (liefst zuurdesem). Maak een schaaltje doping voor het brood klaar. Gebruik daarvoor olijfolie met een eetlepel groene pesto erdoor geroerd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vega-wintersoep met peterselieroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven