Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Variatie op harira recept
Variatie op harira recept

Variatie op harira


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie en de boter en voeg fijngesneden uien, knoflook en gember toe. Laat even fruiten. Voeg vervolgens de komijn, korianderzaad en kaneel toe tot de geuren loskomen. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer flink. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en vervolgens de kleingesneden tomaten. Laat alles even zachtjes pruttelen. Na een paar minuten voeg je de bouillon toe en als deze kookt kunnen de linzen erbij. Na zo'n 40 minuten zachtjes pruttelen voeg je de kikkererwten toe en de groene kruiden. Serveer citroenpartjes bij de soep. Garneer met een paar blaadjes koriander en/of peterselie.

Serveersuggesties

Dit recept kan ook met lamsgehakt worden bereid waarmee het meer lijkt op de traditionele Marokkaanse harira. Mijn variant is niet pittig, maar wel heel kruidig. Heb je liever wat meer pit voeg dan bij de uien een of twee fijngehakte pepertjes toe.

Allergenen Informatie

Voor dit variatie op harira recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven