Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Uiensoep uit de Romertopf recept
Uiensoep uit de Romertopf recept

Uiensoep uit de Romertopf


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak een liter groentebouillon van bouillonblokjes of -poeder volgens de gebruiksaanwijzing.



Doe de geschilde ongesneden knoflooktenen, de provencaalse kruiden, het paprikapoeder, het laurierblad en de Ras-el-Hanout in de bouillon, roer door en verwarm lichtjes (vooral niet koken).



Maak de uien schoon, snipper ze fijn en bak ze samen met de kerrie in boter en olie goudbruin in een braadpan met dikke bodem. Als de uien klaar zijn, zet dan de warmtebron uit. Voeg dan de ahornsiroop toe en laat nog even nabakken.



Doe nu de bouillon in de braadpan, roer goed om en laat nog even staan op restwarmte. Giet het water uit de topf en doe de uiensoep erin. Doe het deksel op de topf en zet hem in het midden van de koude oven. Stel de oven in op 190 graden Celcius en laat de soep in 75 minuten gaar sudderen. Verwijder de knoflooktenen en het laurierblad.

Serveersuggesties

Opdienen in soepkoppen of -borden. Lekker met geroosterd brood besmeerd met zachte geitenkaas of/en een warme kaastosti.

Allergenen Informatie

Voor dit uiensoep uit de romertopf recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven