Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatensoep met wortel en taugé recept
Tomatensoep met wortel en taugé recept

Tomatensoep met wortel en taugé


Ingrediënten


Bereidingswijze


Fruit in een grote pan de gesneden uien en geperste knoflook. Voeg hier de bouillon aan toe. Ik gebruik hier vaak 1 liter bouillon en een halve liter water.

Rasp de wortels of borstel ze schoon, snij in stukken (hoe kleiner, hoe sneller gaar) en stop ze in de bouillon.

Maak in alle tomaten een kruisje en dompel deze kort onder water, zodat het velletje er makkelijk af gaat. Eenmaal ontvelt kunnen ze erbij in de soep. Zodra de wortel goed gaar is (heel zacht, anders pureert het niet goed) kan het geheel gepureerd worden.

Voeg op het eind de balletjes, 3 flinke lepels creme fraiche en het selderijblad erin. Laat even meekoken. De taugé er opleggen bij het serveren.

Tips:

Nog lekkerder met zelfgemaakte gehaktballetjes: gehakt mengen met een ei, peper, zout, paprikapoeder en een verkruimeld beschuitje.

Serveer het met een stokbroodje en roomboter en smullen maar!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatensoep met wortel en taugé recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven