Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Thaise noedelsoep met groenten en garnalen recept
Thaise noedelsoep met groenten en garnalen recept

Thaise noedelsoep met groenten en garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voorbereiding (20 minuten):
Breng de bouillon aan de kook en laat hierin de gember en het citroenblad gedurende 15 minuten trekken. Voeg aan het eind de sojasaus en vissaus toe. Verwijder citroenblad en gember.
Was en snijd de groenten:
- ui in halve ringen
- knoflook in plakjes
- wortel julienne
- shiitake in plakjes
- peper in dunne reepjes
- paksoi in stukken van 1-2 centimeter
- koriander in snippers
Snijd de limoen eerst in twee helften en snijd vervolgens één van de twee helften in twee kwarten. Laat de andere halve limoen intact.
Kook de noedels. Doe dit een halve minuut korter dan wordt vermeld in het bereidingsvoorschrift op de verpakking.
Bereiding (10 minuten):
Fruit de ui (1,5 minuut).
Voeg peper en knoflook toe en fruit deze mee (1 minuut).
Voeg de shiitake paddenstoelen toe en fruit deze mee (1,5 minuut).
Voeg de wortel toe en fruit deze mee (1 minuut).
Voeg bouillon en garnalen toe en laat aan de kook komen.
Voeg de paksoi toe en laat deze even koken (1 minuut maximaal).
Knijp de halve limoen uit in de soep en voeg zout naar smaak toe.
Voeg de noedels toe en warm deze op in de bouillon.
Roer de koriander door de bouillon en serveer direct.

Serveersuggesties

Dien op met de limoenkwarten en met de chilisaus. variaties: Strenge vegetariërs kunnen de garnalen vervangen door goudbruin gebakken blokjes tahoe. Voeg deze gelijktijdig met de paddenstoelen toe. De shiitake paddenstoelen kunnen ook vervangen worden door andere paddenstoelen-soorten zoals cantharellen. De paksoi en de wortel kunnen geheel of gedeeltelijk vervangen worden door andere knapperige groentensoorten zoals chinese kool, paprika of venkel. Ook sperziebonen of peultjes zijn smakelijk in deze schotel. Pas de kooktijden wel aan. Dorus tips: Gebruik een lekkere noedelsoort voor dit gerecht. Ik ben zelf gek op volkoren japanse soba noedels Laat de groenten niet te gaar worden. De paksoi moet knapperig zijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit thaise noedelsoep met groenten en garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Thaise noedelsoep met groenten en garnalen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • In een woord geweldig! Dit was echt een van de lekkerste recepten die ik ooit heb klaar gemaakt. Voor wie van de typische thaise smaken houdt is dit een super recept!
    Living-sin gaf dit recept op 3 juni 2014 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven