Romige koolsoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snijd er ringen van.
  2. Plet, knijp en hak de knoflookteen en vermeng het met de uiringen.
  3. Was de witte en snijd er repen van (ca. 1 bij 4 cm).
  4. Was, schil de peen met een dunschiller en maak er plakjes van.
  5. Maak de instant groentebouillon.
  6. Hak de fijn.
  7. Schil en rasp de en doe het bij de uiringen.
  8. Roer de sambal door de uiringen.
  9. Schil de (of aardappel) en maak er blokjes van (ca. 1 bij 1,5 cm).
  10. Verhit de olie in een wok en bak het uimengsel zachtjes gedurende 3 minuten.
  11. Schep dan de koolreepjes in de wok en laat deze al omscheppend slinken.
  12. Doe een scheutje bouillon in de wok en roerbak dan de en de peen gedurende 6 minuten.
  13. Voeg de rest van de bouillon en het (kummel) toe en breng de wokinhoud aan de kook.
  14. laat de soep 1-2 minuten zachtjes koken en schakel dan de warmtebron uit.
  15. Laat de soep verder sudderen op de restwarmte.
  16. Breng de soep op smaak met zeezout en zwarte uit de molen.
  17. Proef of de soep bijna gaar is en roer er dan de en de door.
  18. Doe de zure in 2 schaaltjes en strooi er wat zwart(gerookt) sesamzaad over en serveer deze apart bij de soep.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en bouillonpoeder
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek en bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • bouillonpoeder en provencaalse kruiden kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • provencaalse kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Romige koolsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Euhm... pureer je de soep niet?
Rick 7 oktober 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
122 kcal
6%244 kcal
Vetten
1 g.
1%2 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Romige koolsoep