Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoensoep met zelfgemaakte croutons recept
Pompoensoep met zelfgemaakte croutons recept

Pompoensoep met zelfgemaakte croutons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdoe de pompoen van zijn schil. Dit gaat het makkelijkst door hem in parten te snijden, zoals een meloen. Snij de pompoen in gelijke blokjes. Rasp de wortel en snij hem samen met de prei ook in stukjes.

Braad in een grote soeppan een klontje boter en voeg de groente toe, samen met 1 flinke eetlepel kerrie masala. Bak 5 minuutjes aan en voeg dan de bouillon toe. Laat het +/- 30 minuten koken met deksel erop.

Snij ondertussen het brood in kleine blokjes, de korst heb je niet nodig. Maak een mengsel van knoflook en olijfolie en een deel van de basilicum (fijn gesneden). Wentel het brood erdoor en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 30 minuten in de oven, of in een pan met hete olie, tot ze knapperig zijn.

Pureer de soep zodra de wortel gaar is (duurt het langst). Pureer het tot een gladde massa en voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.

Bij het serveren leg je een aantal basilicumblaadjes en een klein eetlepel crème fraîche in het midden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep met zelfgemaakte croutons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven