Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoensoep recept
Pompoensoep recept

Pompoensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd deze in grove stukken. Fruit de ui aan in de boter zonder te kleuren. Als de ui glazig is de pompoen toevoegen en lekker laten smoren op laag vuur met de kerrie. Regelmatig omroeren. De bouillon toevoegen en een half uurtje laten pruttelen. Voeg wat peper en zout toe. Wanneer de pompoen gaar is het geheel iets af laten koelen en in een mengbeker fijnmalen. Giet door een zeef, schenk er wat room bij, breng weer aan de kook en check of de smaak lekker is. Klop wat room op tot yoghurt dikte. Serveer in een terrine met wat geklopte room (yoghurt dikte) erbij.
Snij voor de puree de schoongemaakte pompoen in blokjes van 1 cm. Snij de sereh ragfijn. Meng dit op een ovenplateau met de olie. Bestrooi met peper en zout en rooster in een oven van 200C tot de pompoen zacht is. Pureer fijn in een keukenmachine met wat verse gember en schep in een kleine pan.
Doe een klein beetje puree in het midden van het verwarmde, diepe bord en zet daar de eventuele garnalen op. Schep aan tafel de soep uit de terrine erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pompoensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven