Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoen/erwtensoep recept
Pompoen/erwtensoep recept

Pompoen/erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe het pootje/schenkel of krabbetjes samen met het spek en 1 liter (warm) water in een hogedrukpan. Breng aan de kook op drukstand 2. Tien minuten laten koken, daarna warmtebron uitzetten en de druk van de pan laten komen. Ondertussen de pompoen en knolselderij schillen en in grove dobbelstenen snijden. De zaden van de pompoen verwijderen. Varkenspoot/vlees uit de pan halen. Pompoen en knolselderij (en eventuele soepgroenten) toevoegen en alles weer aan de kook brengen (zonder druk). Ondertussen het pak erwtensoep aanmaken met 1 liter koud water, en eventueel het vlees in dobbelsteentjes snijden (botten weggooien). Zodra de soep weer kookt de aangemaakte erwtensoep en het vlees toevoegen aan de rest van de ingrediŽnten. Alles weer aan de kook brengen en 5 minuten laten koken op drukstand 2. Druk van de pan halen. De soep stampen of pureerstaaf gebruiken tot er een egale soep is ontstaan.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pompoen/erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Pompoen/erwtensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

 • Mmm dat zal ik ook proberen!
  Maddi gaf dit recept op 7 juni 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven