Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schorseneersoep recept
Schorseneersoep recept

Schorseneersoep


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Was de schorseneren eerst, als er nog veel zand aan zit
Schil de schorseneren met een dunschiller; pas op want je krijgt er vieze bruin-oranje vlekken van op je handen en kleding (zie tip). Zodra je een schorseneer heb geschild is die mooi wit, maar begint de verkleuring naar oranje-bruin; om dat te voorkomen snij je de schorseneren direct in stukjes en doe ze in een pan met ruim water.
Als je alle schorseneren gesneden hebt, giet de pan dan af en ververs het water.
Voeg citroensap en een klein beetje zout toe.
Voeg 1 takje salie toe en 1 takje munt.
Kook de schorseneren gedurende 12.5 minuten of wanneer ze helemaal zacht zijn.
Haal de pan van het vuur en haal de kruiden er uit.
Giet het kookvocht in een bakje.
Pureer de schorseneren en voeg steeds meer kookvocht toe aan de puree, tot een dikke soep is ontstaan.
Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de creme fraiche toe (eerst even met warm water of wat kookvocht verdunnen als je klontjes wilt voorkomen).
Voeg wat rozemarijn en basilicum toe, en snijd het tweede takje salie in kleine snippers. Voeg ook dit toe aan de soep en verwarm die nog een paar minuten.

Schorseneren zijn geen makkelijke groente! Ze vlekken erg, maar zijn wel heerlijk van smaak en een echte oerhollandse lekkernij. Ik raad je aan dit een keer te proberen (dat smaakte voor mij naar meer!) maar gebruik keukenhandschoenen bij het schillen, en stroop je mouwen goed op.

Allergenen Informatie

Voor dit schorseneersoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven