Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oersoep recept
Oersoep recept

Oersoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de pompoen en snijd daarna de pompoen in grote stukken (4 bij 4). Haal de zaden eruit. Snipper de ui en pel de knoflook (naar smaak te bepalen, ik neem er een stuk of 5). Giet 2 eetlepels olijfolie in een grote (soep)pan. Zodra deze heet is, voeg je de ui toe. Even kort aanbakken. Daarna voeg je de knoflook toe. Ook even kort meebakken (pas op, niet laten aanbranden want dan wordt de knoflook bitter). Voeg daarna de soepgroente en de aardappel toe. Eveneens meebakken, een minuut of 5. Voeg daarna het warme water en de bouillonblokjes toe. Laat het zachtjes gaarkoken (ongeveer 20 minuten). Controleer of de pompoen zacht is. Daarna pan van het vuur nemen, 1 eetlepel curry, 5 eetlepels soja en de room toevoegen. Met een staafmixer tot een gladde soep pureren.

Serveersuggesties

Lekker met een stuk grof bruinbrood.

Allergenen Informatie

Voor dit oersoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven