Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Minestrone van Marianne recept
Minestrone van Marianne recept

Minestrone van Marianne


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olijfolie in een grote pan (wijde gietijzeren) en bak hierin de fijngesneden bacon. De knoflook toevoegen en heel even meefruiten. Dan in 3 gedeelten de roerbakgroenten toevoegen en omscheppend meebakken (duurt ca. 5 minuten). De inhoud van de pot bouillon, het water, de kruiden en het laurierblad toevoegen. De aardappel in kleine stukjes snijden en in de pan doen, met de macaroni en de witte boontjes. Alles aan de kook brengen, goed omroeren, het vuur laag zetten en het geheel ca. 1 5 minuten zachtjes laten koken tot alles gaar is. De kruidentakjes en het laurierblad uit de pan nemen. De verse tomaten intussen in kleine stukjes snijden en de laatste paar minuutjes bij de soep doen. De soep op smaak brengen met versgemalen peper en eventueel wat zout. Verse, in stukjes gescheurde basilicumblaadjes voor het opdienen over de soep strooien. Strooi er aan tafel geraspte kaas over, parmezaanse, of gewone jongbelegen. Geef er volkorenbrood en eventueel boter bij.

Serveersuggesties

Een lekker voedzame snelle maaltijdsoep voor b.v.bijvoorbeeld op de zaterdag, heel gemakkelijk vooraf te bereiden en op te warmen wanneer het jou uitkomt. De hoeveelheid is meer dan voldoende voor 6 eters. Als je van extra pit houdt, kun je de soep aan tafel verrijken met wat pikante pizzaolie, of tabasco.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit minestrone van marianne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven