Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mijn Minestronesoep recept
Mijn Minestronesoep recept

Mijn Minestronesoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snipper de ui grof. Bak de ui in wat olie tot de stukjes glazig zijn en bruin worden. Snijd ondertussen de courgette in stukken en bestrooi die royaal met peper. Voeg die aan de bruin geworden uitjes toe en laat al roerend meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat ook even meebakken. Voeg de gepelde tomaten of tomatenblokjes toe. Voeg een liter water toe en breng alles al roerend aan de kook. Zet het vuur zo laag dat de soep net kookt. Voeg de kruiden en/of de bouillonblokjes toe. Was de sperziebonen, haal de eindjes eraf en breek ze in hapklare stukjes. Voeg toe aan de soep. Was en schrap zonodig de worteltjes en snijd ze in plakjes van max. 1/2 cm dik. Voeg toe aan de soep. Was en snijd de parika in grove stukken. Laat alles een paar minuten koken en doe dan een handjevol (minder dan 100 gram) pasta in de soep. Laat de pasta gaar worden. Schep de soep op borden en doe in het midden van elk bord een koffielepel groene pesto.

Serveersuggesties

Bovenstaand recept is vegetarisch, maar je kunt natuurlijk zelf vlees toevoegen, bijvoorbeeld kip (laten meebakken met ui en courgette) of gehakt (balletjes draaien en voor de bonen toevoegen). Je kunt naar wens varieren met de groenten, naar gelang de restjes die je hebt. Sommige groenten zijn lekkerder als je ze met de ui meebakt (bijvoorbeeld aubergine), andere kun je later toevoegen aan het water (bijvoorbeeld bloemkool). Bepaald het moment van toevoegen aan de hand van de kooktijd voor de groente. Het aardige van dit recept is dat je alles op je gemak na elkaar kunt afwerken: er is geen haast bij. De soep is het lekkerst als je hem een dag(deel) van te voren al klaarmaakt. In dat geval moet je de pasta niet helemaal gaar laten koken, anders wordt dat door afkoelen en later weer opwarmen pulp. Lekker met stokbrood of ciabatta!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mijn minestronesoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven