Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Magere snert recept
Magere snert recept

Magere snert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een grote pan en verwarm daarin 3 liter water met 6 blokjes bouillon, de spliterwten en de varkenslappen. Breng het aan de kook en laat het 52.5 minuten zachtjes koken. Als er schuim ontstaat dan schep je deze eraf. Na 52.5 minuten haal je het vlees uit de pan en snijd het klein. Doe het vlees weer terug in de pan en voeg alle groenten, behalve het selderijblad, toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen gedurende 3 uur. Langer mag ook maar zorg ervoor dat de spliterwten gaar zijn! Verwarm de rookworsten apart, volgens gebruiksaanwijzing, en voeg deze in plakjes gesneden, toe. Proef de soep en voeg naar smaak zout en/of peper toe.

Serveersuggesties

Sommige mensen laten de rookworst meegaren in de snert. Dat kan natuurlijk ook. Ik vind het zelf alleen zo'n kliederboel worden. Vandaar apart. Je kunt 2 aardappelen toevoegen maar die leveren aardig wat koolhydraten op! Spek en dergelijke laat ik achterwege. De meesten bereiden snert met schouderkarbonade maar met varkenslappen wordt de snert ook overheerlijk (tip gekregen van een kok) en is de snert oom magerder. Laat de snert na het bereiden, goed afkoelen en ze't deze dan pas in de koelkast. Pas op voor verzuren! Tijdesn het afkoelproces de pan NIET sluiten. de volgende dag is de snert veel dikker, deze zal door het (langzaam) verhitten weer wat dunner worden maar je moet er een lepel rechtop in kunnen laten staan. Serveer er eventueel roggenbrood met katenspek erbij (maakt het wel zwaarder,vetter en duurder). Eet smakelijk! Overgehouden snert is zeer goed in te vriezen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit magere snert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven