Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Magere erwtensoep met gerookte kip recept
Magere erwtensoep met gerookte kip recept

Magere erwtensoep met gerookte kip


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Spoel de spliterwten in een vergiet onder koud stromend water goed af. Pak daarna een grote soeppan. Doe daar de goed gespoelde spliterwten in met de kippenbouillon en breng dit aan de kook. Kook de erwten met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Voeg de gesneden knolselderij en peen samen met de ui en prei toe aan de soep en laat nog 30 minuten op een laag vuur koken. Blijf af en toe roeren. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat water toe als het te dik is. Schenk vervolgens de soep in 4 diepe borden en verdeel de gerookte kip erover. Bestrooi tenslotte met de fijngesneden selderij.

Serveersuggesties

Lekker met roggebrood en kalkoenspek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit magere erwtensoep met gerookte kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Magere erwtensoep met gerookte kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Super het recept van erwtensoep met gerookte kip! Vooral voor de mensen die geen varkensvlees mogen eten (bijv. Moslim). Kun zij toch heerlijk genieten van dit oerhollandse recept.
    Karinza gaf dit recept op 6 april 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven