Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kokossoep met kip recept
Kokossoep met kip recept

Kokossoep met kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de currypasta roerend in een soeppan. Schenk hierbij de fond of bouillon en de kokosmelk en breng het langzaam aan de kook. Kneus het stuk citroengras, leg er een knoop in en voeg samen met de kipfilets toe. Laat het in ca 8 minuten gaar worden. Schil en rasp de gemberwortel. Halveer het pepertje, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in schuine stukken van ca 1 cm. Neem de kipfilets uit de pan en voeg de gemberwortel, peperreepjes en de stukken lente ui met de noedels toe. Kook de noedels in de soep. Scheur de kipfilets in repen en doe ze terug in de pan. Warm nu nog even kort door. Verdeel de soep over 4 kommen en knip hierboven de korianderblaadjes grof.

Serveersuggesties

Men kan ook een blokje kippenbouillon gebruiken. Neem dan 1 blokje op 250 ml water. Neem djeroek poeroet (Limoenblad) uit diepvries. Dat is aromatischer dan de gedroogde blaadjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kokossoep met kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven