Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Knoflooksoep recept
Knoflooksoep recept

Knoflooksoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


De boter en olijfolie in een pan verhitten (ik gebruik een grote wokpan met deksel) en er de uitgeperste knoflook in fruiten. De gesnipperde (fijngehakte) uien in de knoflookolie doen en even laten sudderen met deksel op de pan tot de uien zacht en glazig zijn. Intussen de bouillonblokjes oplossen in 1,5 liter water en dit zachtjes laten koken (laagste stand). De gezeefde bloem toevoegen aan het uienmengsel en goed doorroeren zodat er geen klonten ontstaan. Nu steeds een schep bouillon aan het uienmengsel toevoegen en net zolang roeren tot alle bouillon is opgenomen. De soep op een laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken. De knoflooksoep kruiden met het citroensap, zout, peper, cayennepeper en worcestersaus en er vervolgens de honing aan toevoegen. De geschaafde amandelen in een beetje olijfolie goudgeel roosteren en door de gehakte peterselie mengen. Dit mengsel toevoegen aan de soep. Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit knoflooksoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven