Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippenmaissoep recept
Kippenmaissoep recept

Kippenmaissoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de helft van de boter smelten en bak daarin de in kleine stukjes gesneden kipfilet bruin en bijna gaar. Neem de filet uit de pan en voeg de rest van de boter toe. Fruit daarin de ui glazig. Doe er de paprikasnippers bij (niet laten kleuren!). Doe de bloem erbij (goed roeren). Dan beetje bij beetje de bouillon toevoegen. Doe de kipfilet en de uitgelekte mais erbij. 5 minuten zachtjes doorkoken. Creme fraiche erdoor doen. Op smaak brengen met zout en peper. Een heerlijke maaltijdsoep met een geroosterd boterhammetje of stokbrood.

Serveersuggesties

Mijn dochter doet er ook nog 4 gekookte aardappelen in blokjes door. Wat je maar wilt!

Allergenen Informatie

Voor dit kippenmaissoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven