Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Grootmoeders snert recept
Grootmoeders snert recept

Grootmoeders snert


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Leg het varkensbot in een ovenschaal, zet deze in de oven op 200 graden en bak het mooi bruin. Zet 10 liter water op in een ruime pan en doe in het koude water het bruingebakken varkensbot. Hier gaat de laurier, de kruidnagels, ribbetjes en de droge worst bij.
Breng het geheel bijna tot het kookpunt: het water mag een klein beetje in beweging zijn, maar niet koken. Laat dit 24 uur trekken.
Haal vervolgens de botten eruit en gooi de schuimkraag die zich heeft afgezet op de bovenkant van de pan ook weg. Het vlees van de ribbetjes bewaren we om later als garnituur op het bord te leggen. Nu de botten eruit zijn kunnen we de bouillon aan de kook brengen en hier de erwten aan toevoegen. Als de bouillon kookt, zetten we het vuur zacht en terwijl we het voortdurend roeren met een schone lepel lossen de erwten langzaam op. Nu doen we de knolselderij erbij in en als die is opgelost kunnen de wortel, ui, aardappel, prei en peterselie bij in. Roer het geheel helemaal glad tot alle ingrediŽnten zijn opgenomen door de massa. Het geheel moet langzaam garen, dus zet het vuur niet te hard. Breng het geheel op smaak met verse zwarte peper en wat zout. Als het goed smaakt zet het vuur dan uit. Laat de gootsteen vollopen met ijskoud water en zet hier de pan in. Regelmatig roeren, zodat de snert goed en snel afkoelt.
Zet het daarna in een schone pan in de koelkast.
De volgende dag smaakt de snert het beste. Even weer opwarmen en serveren met de dun gesneden rookworst. Om het geheel goed te laten smaken serveren we er ook roggebrood bij met wat roomboter en katenspek.
De kracht van een goed smakende snert is geduld. Laat alles langzaam garen en neem er de tijd voor.
Om te voorkomen dat de snert zuur wordt, gebruik je altijd schoon materiaal, en zorg je ervoor dat het snel afkoelt na 7 a 8 graden, zodat je het snel in de koelkast kunt bewaren

Serveersuggesties

Een pan van 10 liter is groot, daarom heb ik alles zelf gehalveerd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit grootmoeders snert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven