Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gele spliterwtensoep recept
Gele spliterwtensoep recept

Gele spliterwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de olie in een soeppan en laat dit warm worden terwijl je de ui snippert. Doe de gesnipperde ui in bij de olie om te fruiten.
Was en snijd de bleekselderij in kleine reepjes. Voeg toe bij de ui.
Schil en snijd de (winter)wortel fijn en voeg ook toe aan de pan.
Halveer de (punt)paprika's, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine stukje of reepjes. Laat meebakken met de andere groenten.
Snijd de tenen knoflook fijn en bak deze al roerende ook even mee. Maal een beetje peper op de gebakken groenten en fruit even mee.
Voeg het water, bouillonpoeder en gele spliterwten toe. Breng aan de kook en breng het al roerende aan de kook. Dan zachtjes door laten koken tot de spliterwten zacht zijn (half uur tot een uur). Vind je de soep te dik, doe er dan nog water en bouillonpoeder bij. Als je het hebt, is een dikke eetlepel paprikapuree erdoor lekker, maar tomatenpuree kan denk ik ook wel. Of geen van beide. Eventueel kun je de soep nog met een staafmixer fijnmaken.

Serveersuggesties

Zoals hierboven beschreven is hoe ik het vandaag gemaakt heb. Volgens mij kun je er allerlei groenten in doen, die je in huis hebt. Blijf af van prei en knolselderij, dan gaat het de kant op van snert, denk ik. Maar gele uien in plaats van rode kan goed, courgettes, tomatenpuree, tomaten; kijk maar wat er nog in de groentenla ligt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gele spliterwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven