Garbanzas Canarias - Canarische Kikkererwten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Zet een dag van te voren de in water om ze te wellen.
  2. Je kunt ook erwten uit blik nemen.
  3. Dan is het sneller klaar maar ook minder lekker vind ik.
  4. Je kunt dan ongeveer 1 uur van de kooktijd af halen.

    Snipper de .
  5. Neem een grote stoofpan en doe daar een scheut olijfolie in.
  6. Zet op laag vuur op.
  7. Snijd ondertussen de in kleine stukjes en doe deze er ook bij.
  8. Doe het takje en de laurierbladeren erbij.
  9. Doe het stuk of spek er in z'n geheel in.
  10. Maak de schoon en snijd ze in plakjes, doe erbij in de pan.
  11. Pel de tenen en pers ze boven de pan.
  12. Snijd de in plakjes en doe in de pan.
    Laat dit op laag vuur stoven.

    Haal de uit de pan en laat deze afkoelen.
  13. Schenk water in de pan tot het geheel onder staat.
  14. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken.
  15. Pureer ondertussen de met de staafmixer of blender.
  16. Schep het schuim uit de pan als het nodig is.
  17. Als het 10 minuten kookt voeg je de gepureerde toe.
  18. Laat weer een minuutje of 10 koken.
  19. Snijd ondertussen de of spek en de .
  20. Voeg deze toe ergens tijdens deze 10 minuten.

    Voeg vervolgens de toe en laat het geheel pruttelen tot de gaar zijn.
  21. Dit duurt ongeveer 1,5 uur bij gedroogde gewelde .
  22. Mocht je ze uit blik gebruiken dan laat je ze nog een half uurtje pruttelen.

    Als de erwten gaar zijn is je gerecht klaar!
  23. en toevoegen is door de kruiden in het spek en de worsten niet nodig.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chorizo
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
31 kcal
1%186 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%24 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Garbanzas Canarias - Canarische Kikkererwten