Erwtensoep Navy

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Magnetron
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng in ruim water de aan de kook met de en de in blokjes gesneden aardappel, en .
  2. De in het weekwater koken!
  3. Blijven roeren zolang het vuur of warmtebron hoog staat.
  4. Haal na ± 10 minuten de eruit en laat die even afkoelen.
  5. Daarna in kleine blokjes snijden en weer terug in de soeppan.
  6. Het kan zijn dat de soep wat gaat schuimen.
  7. Schuim de soep af, zet de warmtebron op laag en laat de soep doorsudderen.
  8. Garingstijd is ± 1,5 tot drie uur, veel en vaak controleren en roeren dus!
  9. Het tijdstip van gaarte van de is bepalend voor het moment van afmaken van de soep.
  10. Regelmatig controleren of de soep niet te snel indikt, zonodig een kopje water bijgieten en blijven roeren.
  11. Voorkom dat hij aanbrandt!
  12. De grof gesneden uien er ook bij doen en de niet al te fijngesneden prei.
  13. Uiteraard zijn de fijngesneden groenten eerst goed gewassen.
  14. De soep begint nu al een beetje "body" te krijgen.
  15. Voeg nu de 6 bouillonblokjes toe, Was de en knip de blaadjes grof met een schaar of snijd de twee bosjes op een snijplankje.
  16. Toevoegen aan de soep.
  17. Als laatste doe je er de in schijfjes gesneden rookworst bij.
  18. Na een kwartiertje doe je de warmtebron uit en breng je de soep op smaak met peper en zout.
  19. De erwtensoep is nog niet dik.
  20. Hij is het lekkerste als je hem een dag laat staan.
  21. Hij is OK als de lepel in de pan rechtop staat.
  22. Neem een bord of soepkom, doe er erwtensoep in en warm hem in drie minuten in de magnetron per portie.
  23. Eet de soep met geroosterd witbrood of roggebrood met ontbijt of katenspek belegd, stokbrood mag ook.
  24. Je ziet het:
  25. Het is erg arbeidsintensief, het resultaat mag er zijn en de rest kun je invriezen in plastic bakjes.
  26. Eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij en bladselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
503 kcal
25%2012 kcal
Vetten
41 g.
59%164 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Erwtensoep Navy