Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Erwtensoep met worst en croutons


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de uien en hak er 1 fijn. Was en schil de wortels en de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Bak het stuk spek in een grote soeppan kort aan. Voeg ook de wortels, de aardappels en de gehakte ui toe. Spoel de erwten goed af en voeg ze toe samen met 2 liter water. Breng het geheel aan de kook en laat de soep ca. 1 uur en 30 minuten pruttelen. Haal het stuk spek er na ca. 1 uur uit. Snijd het brood en de overgebleven ui en de worst aan kleine stukjes en bak ze 5 minuten in de boter. Klop de slagroom lobbig. Roer de mierikswortel erdoorheen. Snijd het spek in blokjes en doe ze in de soep. Breng alles op smaak met zout en peper. Was de peterselie en hak hem fijn. Serveer de soep met de mierikswortelroom, de peterselie, de worst en de croutons.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep met worst en croutons recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven