Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep met grove rookworst recept
Erwtensoep met grove rookworst recept

Erwtensoep met grove rookworst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Neem een hele grote pan. Doe daarin 1 pond spliterwten (hoef je niet te weken of te wassen van tevoren), de varkenspoot (het liefst heel, maar als het moet in tweeŽn gehakt, een lepel zout (niet te veel, kan altijd achteraf nog) en 2 liter water. Breng dit aan de kook en laat het twee uur sudderen. Haal het vlees uit te pan. Als het goed is, valt nu het vlees van de varkenspoot. Snijd alle vlees in kleine stukjes. Roer de erwten in de pan tot moes. Gooi het vlees terug in de pan. Snijd de knolselderij in dobbelsteentjes. Snijd de aardappelen aan blokjes. Snijd het selderijblad fijn (bewaar een handjevol). Snijd de prei fijn (bewaar een handjevol). Voeg de groenten toe aan de soep. Voeg rookworsten naar smaak toe. Laat dit nog zo'n 3 kwartier sudderen. Klaar! Voeg voor het opdienen de bewaarde prei en selderij toe. Lekker met roggebrood met katenspek en mosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep met grove rookworst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven