Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep met Groninger worst recept
Erwtensoep met Groninger worst recept

Erwtensoep met Groninger worst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de spliterwten, laurierblad en de 2 bouillonblokjes, met de krabbetjes en de droge met ruim water op het vuur en breng aan de kook. Prik wat gaten in de worst, zodat de kruiden er lekker uitkoken. Krabbetjes (karbonade) verwijderen. Alle groente ingredienten in blokjes snijden en na ongeveer 45 min. toevoegen. Op laag vuur lekker laten pruttelen. Laatste 20 min. aardappel en rookworst toevoegen. Stukjes vlees van krabbetjes (karbonade) weer in de pan doen. Afmaken met zout en peper. Op het laatst lekker veel verse peterselie erdoor. Zeer voedzaam, door de worst wel erg calorie rijk. Wij eten er een roggebroodje bij met stukjes koud rookspek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep met groninger worst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Erwtensoep met Groninger worst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Graag zou ik willen weten hoeveel water u met 'ruim water' bedoelt. Alvast bedankt voor uw reactie.
    Sjoukje gaf dit recept op 26 november 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven