Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep (light) recept
Erwtensoep (light) recept

Erwtensoep (light)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de spliterwten 1 dag weken. Giet dan de spliterwten af en spoel af onder water. Zet de spliterwten op met 2 liter water en voeg de bouillonpoeder toe. Snijd de selderijknol in dobbelsteentjes of kleine partjes, evenals de winterwortel, de aardappelen, de rookworst en de bieflappen en voeg toe aan het water. Snijd de prei heel fijn en voeg toe. Laat dit ca. 3 uur trekken. Snijd de bladselderij en voeg toe. Voeg naar smaak nog wat zout toe en wat peper. Zorg ervoor dat de spliterwten niet tot pap gekookt worden. Serveer met roggebrood.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep (light) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven