Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de spliterwten in een grote pan. Breng ze met 2 liter koud water, het zout, de hamschijf, de karbonade en het speklapje aan de kook. Laat 30 minuten op een laag vuur koken. Schep het schuim er regelmatig af en roer goed over de bodem om te voorkomen dat de soep aanbrandt. Voeg de prei, bleekselderij, wortel, aardappel, laurier en uit toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken: roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Dreigt de soep toch te aan te branden, voeg dan wat warm kraanwater toe. Breng op smaak met zout en peper. Haal de hamschijf, karbonade en speklapje uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes/reepjes. Roer het vlees en de worst door de soep. Laat nog ca 15 minuten zachtjes koken. Schep in 4 diepe borden. Strooi de binnenste blaadjes van de bleekselderij erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven