Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


breng het water met het vlees aan de kook, afschuimen en dan op een laag vuurtje laten trekken +/-/ 2 uurtjes.
de wortel, de knolselderij schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden.
de prei in ringen snijden en goed afspoelen.
hiel en platte rib eruit halen en ontdoen van been en het vlees terug in de bouillon doen en de 2 pakken spliterwten erbij doen met de groenten.
het bouillonblok erbij doen voor de smaak.
dit alles op laag vuur laten trekken met regelmatig goed doorroeren anders branden de erwten aan de bodem vast(+/- 3 uur)
als alle erwten fijn zijn is de soep klaar en kun je de rookworsten in plakken snijden en erbij doen, deze nog een kwartiertje laten staan en de soep is klaar.

smakelijk eten

Serveersuggesties

wat er van de soep over is kun je in bakjes doen en in de vriezer bewaren

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Erwtensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Best de gedroogde spliterwten een nachtje in water laten trekken en deze eerst laten opkoken. Zij geven nogal wat schuim af dat je kan afscheppen. Het vlees zelf geeft weinig of geen schuim.
    Lombaerts gaf dit recept op 28 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven