Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Avond van te voren:
Spliterwten en witte boontjes (uit pak) laten weken ( wellen).
Vlees goed wassen en met ruim water en een klein beetje zout opzetten totdat het vlees gaar is, na ongeveer 3 uur.
Groenten fijn snijden en wassen.
Het vlees met de schuimspaan eruit halen en klein snijden (van het bot halen).
De geweekte spliterwten en witte boontjes in de bouillon doen, dit aan de kook brengen en vervolgens de groenten en het vlees erbij doen.

Serveersuggesties

Dit recept is voor een hele grote pan (de dru pan van mijn oma uit de jaren 20 van de vorige eeuw). Mijn moeder zei altijd dat erwtensoep niet in een klein pannetje te maken is en aangezien het ook goed is in te vriezen heb je voor later in de winter weer erwtensoep.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven