Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Spliterwten nacht laten weken. (goed onder water laten staan). Koken in 45 tot 60 minuten. Ham- en speklappen in 1/2 pan water, koken (eventueel afschuimen) en ongeveer 45- 60 minuten laten trekken op een kleine pit. Af laten koelen en vlees klein snijden. Vlees bij erwten doen. Prei in ringen snijden. Selderijknol grof raspen en bij de erwten doen. Selderij klein snijden en toevoegen. Alles laten koken, goed roeren i.v.m. aanbranden Dit alles zo'n 2 a 3 uur laten pruttelen Beetje peper toevoegen voor de smaak. Mocht de soep te dun zijn, rasp een aardappel grog en doe deze erbij Rookworst opwarmen en in stukjes snijden en in de borden toevoegen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven