Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng het water met de karbonade, de bouillonblokjes, laurier, een deel van de selderij en de knoflook aan de kook. Zet het vuur laag en blijf afschuimen tot er geen schuim meer komt. Laat 1,5 uur trekken.
Verwijder de knoflook en selderij en gooi deze weg. Haal het vlees uit de pan en laat even afkoelen. Voeg de gewassen spliterwten toe samen met de spekjes. Haal het vlees van het bot en snijd of pluk in stukjes en voeg dit weer aan de bouillon toe. Laat 1 uur op laag vuur koken. Snijd ondertussen de prij, ui, wortel en knolselderij in stukjes. Voeg toe aan de soep en blijf regelmatig roeren. Als de soep op snert begint te lijken, verwarm je de worst in de soep. Als deze klaar is eruit halen en in plakjes snijden en terug in de soep.

Serveersuggesties

Serveer met roggebrood en katenspek met mosterd.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven