Erwtensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng het met de karbonade, de , laurier, een deel van de en de knoflook aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en blijf afschuimen tot er geen schuim meer komt.
  3. Laat 1,5 uur trekken.
    Verwijder de knoflook en en gooi deze weg.
  4. Haal het vlees uit de pan en laat even afkoelen.
  5. Voeg de gewassen toe samen met de .
  6. Haal het vlees van het bot en snijd of pluk in stukjes en voeg dit weer aan de bouillon toe.
  7. Laat 1 uur op laag vuur koken.
  8. Snijd ondertussen de prij, ui, wortel en in stukjes.
  9. Voeg toe aan de soep en blijf regelmatig roeren.
  10. Als de soep op snert begint te lijken, verwarm je de worst in de soep.
  11. Als deze klaar is eruit halen en in plakjes snijden en terug in de soep.
25
25
25

Variaties op Erwtensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Erwtensoep
VariatieAantalGang
Erwtensoep28Soepen
Oud hollandse erwtensoep2Soepen
Vegetarische erwtensoep2Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes en bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij en selderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
205 kcal
10%1640 kcal
Vetten
12 g.
18%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%104 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Erwtensoep