Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Een hartige kerrie linzen kokos soep met gegrild knoflook brood recept
Een hartige kerrie linzen kokos soep met gegrild knoflook brood recept

Een hartige kerrie linzen kokos soep met gegrild knoflook brood


Ingrediënten


Bereidingswijze


Fruit de ui in een soeppan op een laag vuurtje in een scheut olie. Snipper ondertussen de knoflook en het pepertje. Rasp de verse gemberwortel.

Breng in een pan 1 liter waren aan de kook. Als dit kookt 2 tabletten groentebouillon toevoegen. Dit tegen de kook houden.

Als de uien glazig zijn, de knoflook, peper en gemberwortel erbij en dit ongeveer 1 minuut bakken.

Draai het vuur onder de soeppan wat hoger en doe de kerrie masala erbij en laat dit onder goed roeren, ongeveer 30-45 seconden bakken zodat het sterk begint te geuren.

Giet dan de hete groentebouillon erbij en de kokosmelk. Draai het vuur lager en doe de oranje linzen erbij. Voeg ten slot een mespunt komijn toe.

Laat het geheel op een laag vuurtje pruttelen totdat de linzen uit elkaar gevallen zijn. Regelmatig roeren zodat de soep niet aanbrand. Op het einde peper en zout naar smaak toevoegen.

Als de soep bijna klaar is een stokbrood in plakken snijden en deze met een doorgesneden teentje knoflook inwrijven. Hierna de plakken besprenkelen met olijfolie en ze grillen in een grillpan of oven.

Serveersuggesties

Eventueel garneren met koriander of dille.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit een hartige kerrie linzen kokos soep met gegrild knoflook brood recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Een hartige kerrie linzen kokos soep met gegrild knoflook brood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Voor het eerst deze soep gemaakt voor 15 personen. EN het was een succes...Ze vonden 'm allemaal super lekker. Zeker voor herhaling vatbaar!
    Hannie gaf dit recept op 25 februari 2016 4 uit 5 sterren
  • Erg lekker! Persoonlijk zou ik ook nog korianderzaad toevoegen naast de komijn. Waanzinnige combi! Je kunt er ook gemakkelijk meerdere groentes aan toevoegen als je de ui smoort, zoals een puntpaprika... Lees reactie
    Culinairbabe gaf dit recept op 16 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven