Een hartige kerrie linzen kokos soep met gegrild knoflook brood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Fruit de in een soeppan op een laag vuurtje in een scheut olie.
  2. Snipper ondertussen de knoflook en het pepertje.
  3. Rasp de verse .

    Breng in een pan 1 liter waren aan de kook.
  4. Als dit kookt 2 tabletten toevoegen.
  5. Dit tegen de kook houden.

    Als de uien glazig zijn, de knoflook, peper en erbij en dit ongeveer 1 minuut bakken.

    Draai het vuur onder de soeppan wat hoger en doe de masala erbij en laat dit onder goed roeren, ongeveer 30-45 seconden bakken zodat het sterk begint te geuren.

    Giet dan de hete erbij en de .
  6. Draai het vuur lager en doe de oranje erbij.
  7. Voeg ten slot een mespunt toe.

    Laat het geheel op een laag vuurtje pruttelen totdat de uit elkaar gevallen zijn.
  8. Regelmatig roeren zodat de soep niet aanbrand.
  9. Op het einde peper en zout naar smaak toevoegen.

    Als de soep bijna klaar is een stokbrood in plakken snijden en deze met een doorgesneden teentje knoflook inwrijven.
  10. Hierna de plakken besprenkelen met olijfolie en ze grillen in een grillpan of oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Een hartige kerrie linzen kokos soep met gegrild knoflook brood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Voor het eerst deze soep gemaakt voor 15 personen. EN het was een succes...Ze vonden 'm allemaal super lekker. Zeker voor herhaling vatbaar!
Hannie 25 februari 2016
Erg lekker! Persoonlijk zou ik ook nog korianderzaad toevoegen naast de komijn. Waanzinnige combi! Je kunt er ook gemakkelijk meerdere groentes aan toevoegen als je de ui smoort, zoals een puntpaprika... Lees reactie
Culinairbabe 16 december 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
48 kcal
2%192 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Een hartige kerrie linzen kokos soep met gegrild knoflook brood