Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chorizo-erwtensoep recept
Chorizo-erwtensoep recept

Chorizo-erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de spliterwten in een zeef. Breng de spliterwten met 2 liter koudwater en wat zout in een soeppan aan de kook. Schep het schuim ervan af. Voeg het laurierblad toe. Kook de spliterwten op laag vuur in 30 minuten al roerend gaar. Snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de prei in dunne ringetjes. Schrap de wortel en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de aardappel in blokjes. Snijd de chorizo in blokjes. Voeg de bleekselderij, prei, wortel, aardappel, ui en spekreepjes toe aan de spliterwten. Breng de soep op smaak met zout. Kook de soep op laag vuur al roerend nog 30 minuten. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de chorizoblokjes al omscheppend krokant. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in 4 diepe borden en verdeel de chorizoblokjes erover.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chorizo-erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven