Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Cataplana


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding:
Snijd de kip en de vis in blokjes van 2 cm, de chorizo in blokjes van 0,7 cm en zet koel weg.
Ontvel de paprika’s m.b.v. een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze daarna in stukjes van ½ cm.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
Braad kipstukjes aan in de olie en zet weg.
Snijd de ui fijn, bak ze glazig en voeg dan de geperste knoflook en de tomatenpuree toe. Laat dit even smoren en ontzuren. Doe er dan de paprika en de chorizo bij en vervolgens de stukjes tomaat.
Voeg dan de witte wijn, citroensap, bieslook en laurier toe en laat dat alles wat inkoken. Doe de vis en de gebraden kip er bij en laat dit ca. 5 minuten garen.
Kook de venusschelpen in de visbouillon gaar. Voeg de gekookte venusschelpen en de bouillon in het geheel bij de groentes.
Maak de soep, vlak voor het uitserveren, heet.
Doe er nu de gekookte mosselen bij.
Breng op smaak met kippenbouillonpoeder, kreeftenpasta en de crème fraiche, (zeer weinig!): cayennepeper, de piri-piri poeder. Alles naar smaak.
Presentatie:
Verdeel de garnalen en de soep over warme grote soepkommen en versier die met een takje of gehakte peterselie.

Allergenen Informatie

Voor dit cataplana recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven