Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofsla met spek en kaas recept
Witlofsla met spek en kaas recept

Witlofsla met spek en kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 170C. Leg de reepjes spek op een vel bakpapier of op een siliconenmatje en bak ze krokant in de hete oven (ongeveer 11 minuten).

In een mengbeker doe je de zure room, de appelsap, een flinke scheut walnotenolie, een scheutje ciderazijn en de honing. Mix de dressing met de staafmixer, proef en voeg naar smaak een beetje zout en peper van de molen toe.

Snijd de stronkjes witlof eerst middendoor en vervolgens in niet te fijne onregelmatige stukken. Doe de witlof in een grote slakom. Snijd de ongeschilde appel in fijne reepjes en voeg ze bij de witlof. Strooi een handjevol rozijnen en de fijngesneden walnoten in de sla, samen met de pittige tuinkers. Snipper de sjalot fijn en werk er de sla mee af. Als je de kervel in huis hebt, voeg dan de fijne pluksels toe. Meng alles. Haal er de belegen kaas bij. Gebruik een dunschiller om snippers kaas over de sla te strooien. Snijd de krokante sneetjes spek in kleine stukjes en voeg ze toe aan de sla.

Giet de dressing over de gemengde witlofsalade, en klaar!
Serveer de witlofsla in een soepkom of een diep bord.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit witlofsla met spek en kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven