Wintersalade

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE DRESSING:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Neem een grote schaal en do daarin de , appel, , , , eieren en .
  2. Schep alles voorzichtig doorelkaar.
    Bak voor de dressing de spekblokjes uit.
  3. Giet een deel van het vet weg, voeg de olie toe en laat hierin de spekjes even bakken.
  4. Blus ze af met de azijn en voeg de bouillon toe.
  5. Breng het geheel aan de kook.
  6. Neem de pan van het vuur en roer de en door de dressing.
  7. Giet deze vervolgens over de salade.
    Breng de salade op smaak met en .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Wintersalade

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Wintersalade
VariatieAantalGang
Fruitige wintersalade2Salades
Wintersalade met mandarijn en ham1Maaltijdsalades
Wintersalade1Winter

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • worst en runderbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in hardgekookte eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst en runderbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Wintersalade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb de gewone azijn vervangen door balsamico azijn. Geeft net een beetje meer bite aan de salade.
Suzan 2 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1721 kcal
86%6884 kcal
Vetten
163 g.
233%652 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Wintersalade