Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rucola salade met mosselen en crouton recept
Rucola salade met mosselen en crouton recept

Rucola salade met mosselen en crouton


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het brood in grove vierkantjes en bak deze knapperig in een koekenpan met wat hete olie. Uit laten lekken op keukenpapier. Olie in grote pan, schoongemaakte mosselen in de pan doen. Op heet vuur aanzetten, klein gesneden teen knoflook, peper en zout en dan nog n flinke scheut witte wijn erbij, de mosselen gaar laten worden in ong. 10 min. Als mosselen gaar zijn, met schuimspaan in schaal doen en 80% uit de schelp halen. Fijn gesneden pepertje in kookvocht doen en dit laten inkoken. Tomaten in blokjes snijden en bij kook vocht doen. Daarna de peterselie erbij. Vuur uitzetten. Ondertussen op grote schaal de rucola leggen, croutons erop, daaroverheen de mosselen schikken, dan de mosselen in schelp erop. Daarna de dressing eroverheen. Meteen opdienen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rucola salade met mosselen en crouton recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven