Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstsalade met grapefruit en komkommer recept
Rijstsalade met grapefruit en komkommer recept

Rijstsalade met grapefruit en komkommer


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereid de rijst volgens de aanwijzing en laat hem afkoelen. Schil de gemberwortel en rasp hem boven een grote kom. Boen 1 limoen schoon en rasp de schil eraf boven dezelfde kom. Pers de limoenen uit. Roer het limoensap met de sambal, vissaus en suiker door de gember. Schil de grapefruit dik en verwijder de vliezen rond de partjes. Snijd de partjes in stukjes. Maak de komkommer schoon, halveer hem in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne partjes. Verwijder de harde delen van het citroengras en snijd de stengels in dunne ringetjes. Pel de sjalotten en snijd ze in flinterdunne ringen. Schep achtereenvolgens de rijst, grapefruit, komkommer, het citroengras en de sjalot door de dressing. Schep de rijstsalade in een schaal en garneer met de koriander en het bieslook.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijstsalade met grapefruit en komkommer recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven