

Pastasalade met zalm en rucola
- Italie
- Maaltijdsalades
- 4 portie(s)
- 45 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- 250-300 gram farfalle (vlindermacaroni)
- 1 bouillonblokje
- zout en versgemalen zwarte peper
- 150 -200 gram diepvrieserwtjes
- 100 gram gedroogde tomaten op olie
- 1 eetlepel citroensap
- 15 gram verse basilicum
- 1 bosje peterselie
- wat olijfolie extra vierge
- 8 zwarte olijven (zonder pit)
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 2-3 eetlepels pijnboompitten
- flinke hand rucola
- circa 200 gram gerookte zalm in kleine blokjes
Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.
Pureer in een blender of keukenmachine de tomaten met wat olijfolie, voeg het citroensap, de basilicum en de peterselie toe. Maak er een grove tapenade van.
Breng op smaak met zout en de peper.
Snijd de olijven in plakjes.
Giet de farfalle en de doperwten af en laat ze onder koud stromend water goed koud worden en laat goed uitlekken.
Voeg de tapenade, de olijven, de rucola, de olijven en de zalmblokjes toe aan de farfalle-doperwten en schep alles goed door elkaar. Doe de helft van de kaas en de helft van de rucola door de farfalle-doperwten en garneer met de overige kaas en de rucola.
Meer Recepten
- Pastasalade4 porties
35 minuten
lucyvader - Pastasalade met kip en geitenkaas4 porties
20 minuten
hanlie - Krieltjessalade met zalm en rucola4 porties
25 minuten
meikevanderlaan
Allergenen Informatie
Voor dit pastasalade met zalm en rucola recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Maaltijdsalades
- Pastasalade met zalm en rucola