Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pasta salade met truffel recept
Pasta salade met truffel recept

Pasta salade met truffel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de pasta in een pan met ruim water en een bouillon blokje. Ik kook de pasta goed door omdat al dente niet lekker is voor een pasta salade naar mijn smaak.

Terwijl de pasta kookt dop je de haricoverts en snij deze in stukjes van 2 cm. Als de pasta al dente is voeg je de haricoverts toe aan hetzelfde water waar de pasta in kookt.
Persoonlijk werk ik niet met een kookwekker maar op gevoel. De totale kooktijd zal ongeveer 17.5 minuten zijn als je het op hoog vuur laat staan.
Voordat je de pasta en haricoverts af giet pak je een kopje bouillon en zet je apart.

De paste giet je af en spoel dit na met water. Je zult het niet helemaal kunnen voorkomen dat de pasta gaat plakken maar daar kom ik zo op terug.

Bak de spekjes bruin en krokant. Gebruik een anti aanbak pan zonder boter. De spekjes zullen genoeg vet af geven. Om ervoor te zorgen dat de spekjes krokant blijven pak je een dubbele laag keukenpapier en giet de spekjes hierin af. Pak het keukenpapier op zodat het vet door het keukenpapier loopt en dus niet bij de spekjes blijft.
Zet alles opzij en laat afkoelen.

De dressing maak je door de mayonaise in een bakje te doen, de truffelcrème en wat peper erbij te doen. Om de dressing dunner te maken voeg je beetje bij beetje water toe. Eerst weer roeren tot één geheel voordat je er weer wat water bij doet. Ik maak de dressing zo dun dat het te vergelijken is met yoghurt drink.

Net sprak ik al even over het plakken van de pasta. Om dit te voorkomen schenk je beetje bij beetje de bouillon die je apart hebt gezet door het pasta-haricoverts mengsel. De bouillon mag niet op de bodem terecht komen dus blijf je omscheppen totdat er genoeg vocht in de producten zit om niet te gaan plakken. Ik heb meestal genoeg aan 25-50 cc.

Voeg de spekjes en daarna de truffeldressing bij de pasta. Niet allemaal tegelijk maar eerst de spekjes, omroeren en daarna de dressing.

Serveersuggesties

Heerlijk met een glas rosé of water met limoen. De spekjes kun je vervangen door reepjes Italiaanse gerookte ham, gerookte zalm, tonijn. Noem eigenlijk maar op.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pasta salade met truffel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven