Pasta salade met truffel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in een pan met ruim en een bouillon blokje.
  2. Ik kook de pasta goed door omdat al dente niet lekker is voor een pasta salade naar mijn smaak.

    Terwijl de pasta kookt dop je de haricoverts en snij deze in stukjes van 2 cm.
  3. Als de pasta al dente is voeg je de haricoverts toe aan hetzelfde waar de pasta in kookt.
    Persoonlijk werk ik niet met een kookwekker maar op gevoel.
  4. De totale kooktijd zal ongeveer 15-20 minuten zijn als je het op hoog vuur laat staan.
    Voordat je de pasta en haricoverts af giet pak je een kopje bouillon en zet je apart.

    De paste giet je af en spoel dit na met .
  5. Je zult het niet helemaal kunnen voorkomen dat de pasta gaat plakken maar daar kom ik zo op terug.

    Bak de bruin en krokant.
  6. Gebruik een anti aanbak pan zonder boter.
  7. De zullen genoeg vet af geven.
  8. Om ervoor te zorgen dat de krokant blijven pak je een dubbele laag keukenpapier en giet de hierin af.
  9. Pak het keukenpapier op zodat het vet door het keukenpapier loopt en dus niet bij de blijft.
    Zet alles opzij en laat afkoelen.

    De dressing maak je door de in een bakje te doen, de truffelcrème en wat peper erbij te doen.
  10. Om de dressing dunner te maken voeg je beetje bij beetje toe.
  11. Eerst weer roeren tot één geheel voordat je er weer wat bij doet.
  12. Ik maak de dressing zo dun dat het te vergelijken is met yoghurt drink.

    Net sprak ik al even over het plakken van de pasta.
  13. Om dit te voorkomen schenk je beetje bij beetje de bouillon die je apart hebt gezet door het pasta-haricoverts mengsel.
  14. De bouillon mag niet op de bodem terecht komen dus blijf je omscheppen totdat er genoeg vocht in de producten zit om niet te gaan plakken.
  15. Ik heb meestal genoeg aan 25-50 cc.

    Voeg de en daarna de truffeldressing bij de pasta.
  16. Niet allemaal tegelijk maar eerst de , omroeren en daarna de dressing.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes en mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
165 kcal
8%990 kcal
Vetten
9 g.
13%54 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pasta salade met truffel