Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lauwwarme salade met pittige kipreepjes recept
Lauwwarme salade met pittige kipreepjes recept

Lauwwarme salade met pittige kipreepjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schik rondom op bord de lola rossa sla en aan 1 kant de Griekse koolsalade. Dan rondom garneren met stukjes tomaat (1 tomaat in 8 stukjes verdelen). Lente uitje in dunne ringetjes snijden en erover strooien. Radijsjes mooi dun snijden en de paprika in reepjes verdelen over de sla (pitjes eerst verwijderen). De ui in 1/2 ringetjes dun snijden en ook verdelen. In het midden van het bord vrij laten voor de kipreepjes! Kipfilet in reepjes snijden en kruiden met de kippikant kruiden. Dan een weinig croma licht bruin laten worden en hierin de kipreepjes onder voortdurend roeren in korte tijd mooi bruin laten bakken! Als ze gaar zijn dan 1 a 2 flinke eetlepels bouirsin culinair toe voegen en even omroeren. Pan van het vuur nemen en nu de in vieren gesneden champignons en de gewone ui (in stukjes of ringetjes gesneden) bakken en bestrooien met zout en peper uit de molen (hoeveelheid naar smaak). Tauge even omspoelen onder warm/heet water en goed uitschudden (zo weinig mogelijk water eraan laten). En bij de champignons met de ui voegen en ongeveer 1 minuut kort mee bakken. Zorg ervoor dat de tauge goed knapperig blijft! Dan de kant en klare kip toevoegen erbij en even om scheppen en rangschikken op bord!

Serveersuggesties

Heel erg smaakvol! Erg lekker ook op een zomerse dag.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lauwwarme salade met pittige kipreepjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Lauwwarme salade met pittige kipreepjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

 • Heerlijk recept! annie.
  Joseculinair gaf dit recept op 2 april 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven