Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Groene asperges met sesamzaad, geitenkaas en notendressing recept
Groene asperges met sesamzaad, geitenkaas en notendressing recept

Groene asperges met sesamzaad, geitenkaas en notendressing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 150 graden C. Snijd het houtachtige uiteinden van de asperges en schil de onderkant eventueel rondom. Blancheer de asperges in ruim kokend water met zout beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken. Snijd de asperges over de lengte doormidden en snijd deze helften vervolgens schuin in drieŽn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de sesamzaadjes al omschuddend goudbruin. Zorg ervoor dat ze niet te donker worden, dan smaken ze bitter. Leg de geitenkaas op een bakplaat en laat de kaas in de oven warm worden tot deze een beetje gaat smelten. Klop de mosterd met de azijn, zout en peper door elkaar. Voeg al kloppende en beetje bij beetje de notenolie toe en roer tenslotte de bouillon erdoor. Meng de dressing door de rucola en schep de asperges om met het sesamzaad. Schep de rucola op borden en verdeel de asperges erover. Leg de kaasplak erbovenop en serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit groene asperges met sesamzaad, geitenkaas en notendressing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven