Franse veldsla

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Kook de geschilde 15 minuten, giet ze af en snijd ze in blokjes.
  2. Laat ze wat afkoelen en snipper intussen de .
  3. Verhit de in de wok en roerbak de aardappel en sjalot ca. 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
  4. Neem de wok van het vuur en schep de inhoud over in een schaal,roer de bouillon en de azijn erdoor en breng op smaak met .
  5. Laat de afkoelen.
  6. Snijd de in blokjes van 1 cm.
  7. Pel de eieren, hak het eiwit fijn en druk de dooiers door de zeef.
  8. Mak de schoon, verwijder lelijke blaadjes en de worteltjes.
  9. Werk de voorzichtig door de en leg de blaadjes in een krans op een platte schaal.
  10. Schep de kaasblokjes,het eiwit en de door de afgekoelde en schep het geheel in het midden van de schaal.
  11. Bestrooi de salade met de eigeelmimosa en leg de tot roosjes gevouwen ernaast.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in hardgekookte eieren
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mon chou
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • notenolie is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
696 kcal
34%1392 kcal
Vetten
31 g.
44%62 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%90 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Franse veldsla