Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Feestelijke Indische huzarensalade recept
Feestelijke Indische huzarensalade recept

Feestelijke Indische huzarensalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Koken c.q. braden van tevoren: Vlees goed kruiden met zout, zwarte peper en nootmuskaat en aan weerszijden lekker bruin braden in wat boter. Verder op middel laag vuur gaar sudderen. Aardappelen goed schoon boenen en opzetten in schil in water ondergedompeld en gaarkoken (met vork gaar graad voelen). Bieten idem dito (indien niet voorgekookt gekocht). De eieren hard koken (vanaf het begin in het koude water 11 minuten). Houd tijdens de volgende stap je kook- en braad produkten goed in de gaten. Ondertussen: Alles wat nu reeds fijngesneden of klaar is voor de grote salade in een grote sla- of bowl kom doen. Ui en lente-uitjes / sjalotjes schillen/schoonmaken en fijnsnijden/hakken. Pot augurken, potje zilveruitjes en blikje mais laten uitlekken. Pak diepvries doperwten uit diepvries halen en ontdooien in pannetje heet water. Winterpenen schoon schrapen en in zeer fijne blokjes snijden. De augurken ook in zeer fijne blokjes snijden. De appelen schillen, klokhuis eruit halen en ook in fijne blokjes snijden. De ananasschijven in kleine stukjes snijden. Zodra aardappelen gaar zijn, goed afgieten en laten afkoelen. Zo ook de bieten. De eieren na kooktijd afgieten en met koud water laten schrikken. Doperwtjes afgieten en toevoegen aan de grote salade kom. Zodra aardappelen en bietjes zijn afgekoeld, schil eraf halen en alles in zeer kleine, even grote blokjes snijden en toevoegen aan de grote salade. Mayonaisesaus: Neem flink wat mayonaise naar behoefte, voeg mosterd naar smaak toe en een theelepeltje zout, peper naar smaak, citroensap en suiker naar smaak of scheutje natuurlijke azijn. Flink mengen met garde en op het laatst de zure room of crème fraîche toevoegen. Alles goed met elkaar mengen. Even voorproeven of de smaak goed is en de saus dan nog tijdig op smaak aanpassen. Deze mayonaisesaus met alle ingrediënten goed door elkaar mengen in grote slakom. Garneren met onderop slabladeren en er bovenop de eieren in de lengte in partjes gesneden komkommer, de gehalveerde kerstomaatjes en peterselie toefjes.

Serveersuggesties

Voor degenen die toch wat op hun cholesterol of lijn moeten letten kan je de mayonaise natuurlijk vervangen door yoghurt onder toevoeging van dezelfde smaak ingrediënten. Yoghurt en zure room of crème fraîche gaan ook heel goed samen. Uiteraard kan je zo'n salade ook afwisselen met verse, kleingesneden, even gegaarde groenten als bloemkool, broccoli, sperziebonen (moeten wel knapperig gekookt zijn); Ook andere soorten, vooraf gebakken vlees als kipfilet, of hele kleine mini-gehaktballetjes, kalfsvlees zijn zeer geschikt voor deze salade. Je kan het zo feestelijk maken als je zelf wilt. Vleesvervangers voor de vegetariërs onder u ook aan te raden. Tahoe of Tofu of hoe je het ook wilt noemen vooraf in kleine blokjes gesneden even bakken in zonnebloemolie of bv sesamolie (voor de smaak).

Allergenen Informatie

Voor dit feestelijke indische huzarensalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Feestelijke Indische huzarensalade heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ingrediënten zijn oké maar de beschrijving omtrent de bereidingswijze is ronduit slecht. Als je dit wilt maken dien je eerst wel even enkele uren uit te trekken voordat je doorhebt wat er bedoeld word... Lees reactie
    Boy gaf dit recept op 9 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven