Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Couscous-basilicumsalade met lamsvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


De couscous volgens de kookvoorschriften koken, maar geen boter op het eind erdoor roeren maar wat basilicumolie. Laat de couscous afkoelen. Doe in een kopje een beetje basilicumolie, wat zout en peper en wat tijm. Wrijf hiermee het vlees in en laat dit minstens 1/2 uur intrekken. Kwast een grillpan in met wat basilicumolie en verhit de pan. Grill de lamslapjes snel aan beide kanten. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in reepjes of blokjes. Meng in een grote kom de rucola, de basilicumblaadjes, de ui, de tomaat, de paprika, de fetablokjes, de sweet chili saus en wat tijm. Giet dan balsamicodressing erover naar eigen smaak en roer alles door elkaar. Voeg dan de couscous en lamsvlees toe en weer goed mengen. Laat de smaak even intrekken en verdeel de salade over 2 borden. Strooi wat geroosterde pijnboompitten erover.

Serveersuggesties

Heel lekker met (eigengebakken) volkoren rozijnenbrood , licht besmeerd met zuivelspread light.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit couscous-basilicumsalade met lamsvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven