Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Lippischer Pickert


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer de gist door de lauwwarme melk, met een heel klein beetje meel en een heel klein beetje suiker en laat dit vervolgens een kwartier staan. Schil ondertussen de rauwe aardappelen en rasp deze. Druk ze vervolgens stevig uit in een theedoek. Mix vervolgens het gistmengsel met de aardappelen en alle overige ingrediŽnten en laat het deeg een uur , afgedekt, op een warme plaats staan. Verhit vervolgens na een uur wat boter in de pan en bak het deeg langzaam, in ronde plakken (groot of klein, ongeveer 1 cm dik), aan beide kanten.

Traditioneel wordt de Pickert met leverworst gegeten, maar voor de Nederlanders die dat te avontuurlijk vinden, is het ook erg lekker met stroop, boter of jam.

Allergenen Informatie

Voor dit lippischer pickert recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven