Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lamsvlees met abrikozen en bloemkoolpuree recept
Lamsvlees met abrikozen en bloemkoolpuree recept

Lamsvlees met abrikozen en bloemkoolpuree


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Snijd de uien in dunne plakjes.
Snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de bouillon even in een pannetje , los hierin de tomatenpuree op en voeg hieraan de kruiden toe, koriander en komijn.

Doe onderin de pan: de uien de knoflook fijn gesneden of geraspt.
Daarboven de abrikozen.
Daar bovenop het vlees wat je eerst wat gezouten en gepeperd hebt en met amandelmeel bestrooid.
Doe hier de champignons bovenop.
Dan het vocht erbij, de massa moet ongeveer voor de helft onder
staan, het slinkt vanzelf verder in het vocht, voeg zondig nog wat
water toe. Eerst de bouillon dan het sap van de blauwe druiven.
Dit kan lekker ongeveer 9 a 10 uur op staan op low.
Ik roer het meestal tussendoor na een uur of 8 even door om te kijken of het al lekker wordt en de smaken zich door elkaar gaan mengen.
Het ruikt geweldig in je huis.

Lekker met gestoomde bataat of bloemkoolpuree.

Bloemkool pureerecept:

Verdeel 1 bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukjes. Kook de bloemkool in 10 minuten gaar en giet af. Voeg 4 el zure room met zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en pureer de bloemkool met een staafmixer. Warm de puree nog even goed door. Serveer de bloemkoolpuree in een warme schaal en strooi er 50 g geraspte oude kaas en 1 el fijngesneden platte peterselie over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit lamsvlees met abrikozen en bloemkoolpuree recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven